Българска компания ще оперира Летище Русе. Това реши с 47 за

...
Българска компания ще оперира Летище Русе. Това реши с 47 за
Коментари Харесай

Ново начало: Българска компания ще оперира Летище Русе

Българска компания ще оперира Летище Русе. Това реши с 47 " за " Общинският съвет на града  по предложение на кмета Пенчо Милков, община Русе.

На взаимното сдружение " ЕЪРПОРТ РУСЕ " ООД ще бъде учредено безплатно право на прилагане на русенския аеропорт за период от 10 години. Дружеството е формирано от българските компании " ЩРАПЛАН " ЕООД със притежател и шеф Антони Търницов и " СТРОЙПРОЕКТ " ЕООД със притежател на капитала Христо Крушарски. Двамата показаха на място пред съветниците капиталовото си предложение.
 Летище Русе
Източник:

Летище Русе

Съгласно утвърдено изискване в контракта в границите на 24 месеца сдружението би трябвало да извърши нужните настоящи поправки и да създаде документите, нужни за използването му като гражданско летище, в това число Генерален проект за развиване, ремонт на пистата, създаване на осветяване, видеонаблюдение и други. В случай че тези условия не бъдат изпълнени, Общината ще приключи контракта без предупреждение и без да дължи обезщетение, а всички материални и нематериални богатства, направени от вложителите, ще остават нейна благосъстоятелност.
 Европейска инвестиционна банка ще финансира Летище София с €40 милиона
Европейска инвестиционна банка ще финансира Летище София с €40 милиона

Модернизацията на аеропорта би трябвало да подсигурява и отбрана на околната среда

" Моментът е исторически. Цяла България е наясно, че Русе желае да възвърне комерсиалните полети. Редно е решението за ориста му да се вземе не от 1 човек, някогашен министър, а от 51 русенци, общински съветници ", съобщи кметът Пенчо Милков.

Антони Търницов е специалист във въздухоплаването и е работил по концесионния разбор на Летище Русе от 2017 година
 Снимка 603686
Източник:

" Неговата експертиза ни оказа помощ доста и след слагането на нормативната неспособност да разходваме средствата от страната, с него продължихме да търсим разновидности концепцията да се осъществя ", сподели Милков.
 Отлага се стартирането в употреба на Летище Русе
Отлага се стартирането в употреба на Летище Русе

Отпуснатите от страната средства за възобновяване на летището са по сметките на общината, само че още не могат да се употребяват

Опитът на Христо Крушарски идва от бизнеса, в който е водач в България и чужбина. През последните 22 години той се занимава със системи за извалявания и битка с градушките посредством самолетен прийом.
 Летище Русе
Източник:

Летище Русе
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР